Referenties

Marion is een enthousiast en krachtig trainster/consultant met passie voor haar vak. Zij heeft naast ons met name onze consultants succesvol en op professionele wijze ondersteund bij hun groei in advieskracht.
We werken nu al enkele jaren samen met Marion en hebben verschillende trajecten doorlopen, allen met een resultaat boven onze verwachting. We zijn onder de indruk van de manier waarop Marion nagenoeg moeiteloos het vertrouwen van deze professionals voor zich wist te winnen en op interactieve wijze succes behaalde.

Marion , bedankt!
In de toekomst maken we zeker weer gebruik van je diensten.

G. Beckers, directeur/eigenaar Qrcus b.v.
++++++++++++++++++++++++

 • Ik heb het ‘BELBIN voor persoonlijke- en teamontwikkeling’ traject in 2021 en 2022 gehad bij Marion met aan het einde een klassikale sessie. In de nabespreking van mijn BELBIN resultaten met Marion heb ik (hoewel een beetje confronterend) veel inzicht in mijn persoonlijke eigenschappen en drijfveren gekregen. In de oefeningen tijdens de klassikale sessie werd het ook duidelijk hoe mijn teamrollen tot andere teamrollen relativeren en wat de impact van een teamopstelling kan zijn op het bereiken van een beoogde doel.

  ‘Data Analyst’ Aruba

 • Aan het eerste stukje van mijn reis als leefstijl- en vitaliteitstrainer – de opleiding – is een eind gekomen. Wat was het fantastisch! Marion, dank je wel uit de grond van mijn hart. Je bent een geweldige trainer met een fijne energie. Je hebt een veilige omgeving en sfeer gecreëerd waarin ik kon leren met vallen en opstaan. De schat aan ervaring en kennis die je met ons hebt gedeeld hebben me kennis en (trainers)vaardigheden bijgebracht en daarmee mijn zelfvertrouwen vergroot. Dank ook aan alle medestudenten uit T11: wat zijn jullie mooie mensen en wat heb ik me geaccepteerd en gewaardeerd gevoeld door jullie. De sfeer in de groep heeft eraan bijgedragen dat ik zichtbaar wil zijn, maar ook durf te zijn.

  E.J.  Deelnemer Trainersopleiding van MARK ACADEMY voor Levenskunst, april 2019.

 • Marion, ik heb jou als coach en als mens ervaren als: een krachtig persoon, meelevend, soms streng, professioneel, open.

  Ik heb het coaching traject ervaren als, niet dat je veel leert zoals op school, maar een eyeopener voor jezelf en dat je je eigen coach moet zijn. Je hebt alleen iemand zoals Marion er voor nodig dat in te zien!

  Bedankt voor het inzicht wat jij mij gegeven hebt!

  Met vriendelijke groet,

  H. B.  Proces Operator Geleen

  September 2018.

   

  H. B. Proces Operator Geleen

 • Marion ik heb je als een prettige coach ervaren. Je was open, eerlijk en kritisch. Je hebt mij een spiegel voorgehouden en me ‘geconfronteerd’ met wie ik ben, bewust gemaakt van hoe andere naar me kunnen kijken en me bewust gemaakt van mijn non-verbale en verbale gedrag. Dit vond ik soms vervelend / irritant tijdens de coaching gesprekken. Ik wilde doorgaan en steeds sneller doorgaan. En dan na de coaching gesprekken dacht ik ‘wat kan ik soms toch kortzichtig zijn en me laten verleiden tot ‘foute’ reacties. Dan snapte ik ook weer snel waarom ik het coachingstraject gestart was! Dank je wel voor je hulp en ik zal al je tips / aangereikte handvaten meenemen. Ik ben nog niet uitgeleerd en ik ga nu zelf ontdekken hoe het gaat zonder dat iemand me professioneel coacht. Gelukkig kan ik altijd terugvallen op mijn familie, vrienden en collega’s en hen om hulp vragen als ik denk dat dit nodig is. Je hebt me geleerd meer te praten over gevoelens, emoties, etc. Dat gaat zeker van pas komen.

   

  J.L. APG Heerlen

 • Het oriënterend gesprek met Marion was erg verhelderend. Voor mij persoonlijk kwamen er dingen naar boven waarvan ik wist dat die er waren, maar waar ik nooit echt iets concreets mee heb gedaan. Vanuit het gesprek heb ik mijn doelstellingen van de training helder kunnen formuleren. Dit is een assertiviteitstraining in de brede zin van het woord en voor mij is gebleken dat de inhoud en de onderwerpen van deze training precies de zaken zijn waar ik tegen aan loop in het dagelijkse leven. Zowel zakelijk als privé. Maar de training zelf is pas het begin van het proces. De technieken en de tools die Marion heeft behandeld en die we hebben geoefend helpen mij enorm om meer voor mezelf op te komen en om grenzen te stellen. Maar ook om beter en duidelijker kenbaar te maken wat er in mij omgaat. En hierdoor ook weer betere gesprekken te kunnen voeren die meer vloeiender verlopen met behulp van bijvoorbeeld de techniek van feedback geven. De training zelf vond ik erg prettig van opzet zonder enige vorm van druk, zelfs toen de acteur langs kwam. Hier zag ik met name enorm tegen op om voor de groep in de spotlights een praktijksituatie voor te doen. Achteraf viel dit erg mee en volgens mij beleefden de andere cursisten hetzelfde. Ook weer vooral omdat de voorwaarden en situatie gecreëerd door Marion erg prettig was. En dit was de rode draad van de 5 trainingsdagen die we in de mooie en rustgevende omgeving hebben mogen meemaken. JH, Volvo Nederland 2016.

  ervaringen training persoonlijke effectiviteit

 • Het afgelopen jaar 2014-2015 heb ik een coachtraject gehad bij Marion Wolters. Daarvan heb ik, Stefan Rieck, als persoon – medewerker gebruik heb mogen maken. Dit traject werd mij n.a.v. werkuitval gedurende een korte periode op persoonlijk verzoek  aangeboden.

  Na een kennismaking, waarin persoonlijke behoeften zowel privé als zakelijk benoemd werden is besloten een coachtraject in te zetten. Ik heb tijdens mijn traject een ontwikkeling doorgemaakt waarbij ik dingen heb leren inzien  en ook geleerd heb met bepaalde situaties in het dagelijkse leven om te gaan.
  De vakbekwaamheid, kennis en vooral de persoonlijke, eerlijke en oprechte benadering vanuit Marion hebben mij 100% eerlijk laten zijn. Ik heb vanaf moment een mogen ervaren dat de deur voor mij en mijn gevoelens zowel persoonlijk als zakelijk altijd open stond. Voor de toekomst zal ik als persoon zelf met de gegeven handvaten mijn ontwikkeling de volgende fase in moeten. De geboden hulp in het afgelopen jaar, heeft hier voor mij een perfecte basis voor gelegd.

  Ik kan en wil mijn coach Marion graag aanbevelen en ben zeer dankbaar voor de geboden ondersteuning welke met uitermate hoge vakbekwaamheid is uitgevoerd. Met als belangrijkste vermelding dat dit met zeer veel persoonlijkheid heeft plaatsgevonden

  Stefan Rieck
  KW manager
  JUMBO Supermarkten

  Stefan Rieck

 • Bij deze nog hartelijk dank voor de fijne manier waarop je de RET training gegeven hebt.

  Het was best wel confronterend maar het geeft je ook nieuwe inzichten .

  Daarbij is ook goed  naar de samenstelling van de groep cursisten gekeken. Onderling was er een fijne en vertrouwde sfeer.

  Ik ga zeker de besproken technieken toepassen, zowel zakelijk als prive.

  Heel veel succes voor de toekomst en wie weet tot ziens.

   

  Medewerker polikliniek,  MUMC+

 • Ik wil jou nogmaals hartelijk bedanken voor jouw begeleiding van onze RET-training. Ik vond het ondanks al mijn tegenslagen en verdriet een hele fijne ervaring. Ik was dan ook positief verrast wat deze training voor mij heeft betekend.

  Over het algemeen was het een training waar je jezelf kunt zijn in een diverse groep waarin je handvaten meekrijgt hoe om te gaan met diverse dagelijkse dingen zowel voor het werk als ook in privégebeurtenissen.

  Medewerker facilitair bedrijf, MUMC+

 • Ik heb Marion nu bijna twee jaar als coach. Ze weet je te prikkelen en te relativeren waardoor je gemotiveerd en met een positief gevoel in de praktijk aan de slag gaat. Ze heeft een behoorlijke kennis en weet dit, door zeer goed te luisteren, te vertalen naar je eigen situatie. Haar begeleiding heeft mij tot op heden veel opgeleverd.

  Specialist Tech Sharks bv

 • Marion heb ik leren kennen als een hele prettige trainer om mee samen te werken. De rust die ze uitstraalt heeft een positieve weerslag op de groep; er ontstaat vertrouwen en nieuwsgierigheid om nieuwe dingen te leren.

  Op lastige vragen heeft ze heldere en praktisch toepasbare antwoorden, waar deelnemers mee verder kunnen. Haar ruime ervaring klinkt door in de hele training.

  Trainingsacteur/ mindfulnesstrainer

 • Marion heeft d.m.v verschillende coaching technieken mij laten ontdekken hoe ik een goede balans vind tussen emoties en rationeel denken bij het nemen van keuzes die belangrijk zijn voor mijn carrière, maar ook in het dagelijks leven. Daarnaast heeft Marion mij gestimuleerd dat ik daadkrachtig en met overtuiging mijn mening durf te geven. Ik heb dagelijks plezier van de resultaten die zij bij mij te weeg heeft gebracht.

  Student zorgtechnicus

 • Marion is een coach die ik iedereen kan aanbevelen. Van de eerste tot en met de laatste sessie heb ik veel van haar geleerd. Vooral om met handvatten van haar, het beste uit mezelf naar boven te halen
  Met meegekregen tips, leerprocessen en boeken heeft zij het vermogen om jezelf binnen en jaar hele positieve stappen te laten nemen in de toekomst van je leven.

  Marion, bedankt

  Commercieel medewerker

 • Marion heeft het afgelopen jaar één van onze medewerkers in een individueel coachingstraject begeleid in het verbeteren van zijn werkhouding en tevens met het doel succesvoller te worden. Marion heeft haar werk prima uitgevoerd. Na twee maanden ontving ik al signalen van zijn collega dat zijn houding veranderd was. Ook zakelijk is hij succesvoller geworden. Ik beveel Marion aan eenieder aan. Zij werkt discreet, spreekt iemand effectief aan op zijn houding en boekt snel resultaat.

  Directeur Banenrijk Limburg

 • Een personal coach klinkt heel indrukwekkend. Doch in de praktijk werkt dit ook heel leerzaam. Hoe creëer je feedback, hoe delegeer je optimaal, hoe creëer je gemoedsrust, hoe geef je opbouwende kritiek, en hoe ga je met conflicten om.

  Met al deze zaken kan ik nu door de begeleiding van Marion Wolters veel doordachter omgaan en efficiënter aanpakken. Dat maakt het werk een stuk makkelijker, voor mij en zelfs voor mijn medewerkers. Een hele geruststelling. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen.

  Directeur GrenslandMedia

 • Ik heb met veel plezier bij Marion een training Persoonlijke Effectiviteit gevolgd. Mijn indruk van haar is de volgende. Ze staat met beide benen op de grond en geeft van daaruit concrete feedback. Ze heeft een gedegen kennis van de theorie die ze op een heldere manier kan brengen en daarnaast ook heel goed vertaalt naar de praktijk. Ze houdt haar cursisten bij de les door ze te prikkelen. Ik bleef daardoor goed gemotiveerd en kijk met een positief gevoel terug op de training.

  Griffier gemeente Nederweert

 • Marion weet zich als geen ander in te leven in de persoonlijke situatie van de kandidaat. Ik heb haar begeleiding als zeer prettig ervaren.  Ze luistert, relativeert en geeft op basis daarvan gedegen sturing en advies.

  Area sales manager Sormac b.v.

 • Marion stelde mij meteen op mijn gemak. Zij zag heel scherp dat ik boordevol spanning zat en gaf mij daar ook feedback over. Haar constatering was goed, dat gaf mij meteen erkenning en een goed gevoel. Daarna wist ze goed structuur aan te brengen in onze sessies en begeleidde me prima naar concrete zaken waar ik aan wilde werken. Een mooie combinatie van coachen en persoonlijke betrokkenheid! Ik heb er nog steeds veel baat bij.

  Beleidsmedewerker Provincie Limburg

 • Na een training Persoonlijke Effectiviteit bij Marion heb ik nog een aantal coachinggesprekken bij haar gevolgd om mij meer te richten op authentiek presenteren.

  Marion kan als geen ander cursisten motiveren en ondersteunen. Door directe en confronterende vragen te stellen word je door Marion gestimuleerd om kritisch naar je zelf te kijken en daar je handelen op af te stemmen. Marion heeft mij door haar enthousiasme, deskundigheid en professionaliteit op een hoger niveau gebracht zowel in mijn werk als in mijn persoonlijke ontwikkeling.

   

  Adviseur Bureau Keteninformatisering Werk & Inkomen