Marion Wolters

In ieder van ons zit een kern waar we niet gekwetst zijn, waar we gezond, ontvankelijk en krachtig zijn. Die kern terugvinden is misschien wel de mooiste zoektocht van ons leven.

– Piero Ferrucci, italiaans filosoof

Ik ben in 1958 geboren in de Noord-Limburgse stad Venlo. Sinds 2005 woon ik met mijn gezin in Maastricht. Ik heb gemengde roots, de “handen uit de mouwen” mentaliteit van voorouders uit Brabant en het gemoedelijke van voorouders uit Frankrijk en Italië.
Mijn interesse gaat uit naar dieren, natuur en kunst. In mijn vrije tijd sport ik graag, wandel met mijn hond, schilder, beeldhouw en tuinier ik.
Na mijn paramedische HBO opleiding aan de Katholieke Universiteit in Nijmegen, volgde ik de studie Public Relations/Marketing en Voorlichting in Amsterdam. Daarna ronde ik een post-HBO studie Didactiek aan de Universiteit van Maastricht met succes af.
Gedrag van mensen fascineert en verwondert mij en maakt mij nieuwsgierig naar achterliggende drijfveren. De uiteindelijke keuze voor het vak trainer en coach was mede daardoor heel vanzelfsprekend.

Ik omschrijf mezelf als een Positief ingestelde, Verbindende Doener.

Ik kijk positief naar het leven en probeer uit elke situatie iets leerzaams te halen waar ik mee verder kan. Praktisch gezien betekent dat: nieuwsgierig zijn in plaats van direct oordelend. Ik ervaar dagelijks momenten in mijn omgeving om dit te praktiseren met mijn kinderen, partner, vrienden en zakelijke cliënten.

Verbinding is voor mij een kernwaarde. Sociale contacten zijn een bron van energie in mijn leven. Om contacten hecht en solide te houden, heb ik geleerd dat een goede innerlijke balans hiervoor de basis is. Dat betekent tijd nemen voor reflectie en ontspanning.

Ik kies naast mijn drukke baan regelmatig voor een resetmoment door mindfulness, sporten, beeldhouwen en schilderen, tuinieren en koken voor mijn gezin en vrienden.

Ik zie mezelf in eerste instantie als een echte doener. Praktisch ingesteld, actief en handen uit de mouwen steken, theorie omzetten in praktijk, plannen maken en uitvoeren. Zelf ervaren, al gaat het in kleine stapjes.

Ik werk sinds 1996 als trainer en coach voor trainings- en adviesbureau Schouten & Nelissen in Zaltbommel. Met name houd ik me bezig met persoonlijke ontwikkeling en gedragsverandering in relatie tot werkomgeving en privéleven. Daarnaast ben ik vanaf 2007 als zelfstandige gevestigd met mijn eigen bureau “MW Training en Coaching” (Marion Wolters Training en Coaching), te Maastricht.

Naast mijn werk als trainer en coach, leid ik aankomende trainers op in het vak als trainer bij de MARK Academy voor Levenskunst

Ik kijk terug op een brede opleiding en een gevarieerde loopbaan.

Deze veelzijdigheid, gecombineerd met mijn maatschappelijk opgedane kennis en ervaring in diverse functies en bedrijven, beschouw ik als mijn grote kracht in mijn huidige werk. Ik meen me daardoor goed te kunnen verplaatsen in de belevingswereld van mijn klanten.