Vitaliteit en leefstijl

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Voor een gezondere leefstijl en betere privé-werk balans werk ik met vitaliteitsmanagement volgens het MARK Concept. ( www.markacademy.nl)

Deze methodiek is gebaseerd op een persoonlijke integrale aanpak van leefstijlcoaching, gericht op de samenhang tussen vijf dimensies van de mens. (de fysieke, sociaal­emotionele, zingeving en mentale component). Dus niet alleen werken aan de symptomen, maar juist ook aan de onderliggende oorzaken.

Voel jij je futloos, moe, te dik, niet vooruit te branden, dan helpt deze methodiek je weer vitaal en energiek te voelen.

Mensen worden bewust gemaakt van hun leefgewoontes en ingesleten en ongewenste patronen en leren vervolgens zelf pro­actief verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gezondheid. Het bereiken van een gezond voedingspatroon en een betere werk­prive balans is hiervoor het uitgangspunt.

Wist je dat een op de acht werknemers last heeft van werkstress en dat het aantal mensen dat uitvalt vanwege deze klachten ieder jaar drastisch toeneemt?  En dat 80% van alle klachten waarmee mensen naar de huisarts gaan leefstijlgerelateerde klachten zijn en voor een groot deel voorkombaar zijn?

Ook bedrijfsmatig is een gezonde medewerker van groot belang. Vakbekwaamheid alleen is niet voldoende om goed te presteren. Medewerkers die zowel mentaal als fysiek vitaal zijn, zijn beter toegerust voor het uitoefenen van hun functie en bovendien ook productiever.